Σάββατο 22 Μαΐου 2010

me kourazoun

..de 8a pw kan "me kourasan"

vlepw ena tuxaio mail me tis logikes "gkrinies" kai apodokimasies twn germanwn pros thn ellada.

fusika akolou8ei mia """"paneksupnh"""" apanthsh apo ellhna...
gia xiliosth fora,auth h ahdia apanthsh stous germanous me 2 skelh

A) h apozhmiwseis tou polemou

seriously? sou afhnoume ka8e epixeirhma k auto skeutesai? gia ton polemo pou mas katestrepsan kai dn kerdisame,kerdisan alloi gia mas?
8a to afhsw ekei

B) ta gamhmena arxaia..

mporoume oloi aneksairetws na paradextoume epitelous oti o politismos ths elladas
ta 2 xiliades teleutaia xronia einai aksioluphtos me merikes eksaireseis?( dn to pisteuw toso to teleutaio,alla gia na mhn gkriniaksete)
h ataka pou toso koroideuoume "otan emeis kaname thn akropolh..mpla mpla..dentra" einai kamouflarismenh pantou. eimaste perhfanoi gia kati pou den kaname emeis.
den ekanan oi goneis mas.
den ekanan kan kseka8aroi progonoi mas.
to ekanan kapoioi pou emenan edw prin kapoia polla polla xronia.

dn to xwneuoume.

8elw na pw tosa gia thn adianohth anohsia twn ellhnwn shmera. gia to poso den antexetai h katastash koinwnika kai politika.
poso den katalavainoume ta la8h mas,poso gkriniazoume xwris na kseroume,poso egkefalika nekroi eimaste.

sthn kaluterh mporoume na xarakthristoumai xazoi pseutomagkes.

poio kratos 8a parei ta lefta mou? poioi pswrogermanoi gkriniazoun gia ta dika tous?
poioi hli8ioi kuvernane?

deite osoi dn to exete kanei..
http://www.youtube.com/watch?v=piReoNPsl1s&feature=related

kai gia na kleisoume :

3 σχόλια:

Dimitris είπε...

Καλησπέρα.

Θέλω να σταθώ τόσο σε αυτό το κείμενο, όσο και στην γενικότερη εντύπωση που αποκομίζει κανείς μελετώντας το σύνολο των κειμένων σου. (Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα αρκετά με την...κατάρα των greeklish, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα).

Για το συγκεκριμένο κείμενο, θα σε προσκαλούσα να μελετήσεις λίγο περισσότερο το ζήτημα, καθώς είναι προφανής από μέρους σου η άγνοια ενός μέρους των ιστορικών γεγονότων. Για να μην μακρυγορώ, το περιβόητο θέμα των αποζημιώσεων είναι μια ιστορική πραγματικότητα και μάλιστα δίπολη: δεν οφείλει μόνο το ναζιστικό καθεστώς αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, αλλά και οι "φίλοι" σύμμαχοι (βλ. σχετικά βομβαρδισμός του Πειραιά). Θα έπρεπε, συνεπώς, εάν όχι να το στηρίζεις, τουλάχιστον να το ενστερνίζεσαι.

"Είμαστε υπερήφανοι για κάτι που δεν κάναμε εμείς...δεν έκαναν καν ξεκάθαροι πρόγονοί μας". Εδώ, θα μπορούσα να σου αντιπαραθέσω πλειάδα στοιχείων, ωστόσο αρκούν, πιστεύω, δύο: Πρώτον, η (σχετικά, από το 2002) πρόσφατη διαπανεπιστημιακή έρευνα δε(σ)οξυριβο(ζο)νουκλεϊ(νι)κού οξέος (ήτοι DNA) η οποία αποδεικνύει την φυλετική συνέχεια των Ελλήνων. Δύο από από τα Πανεπιστήμια που διεξήγαγαν την έρευνα - αν δεν με απατά η μνήμη μου - είναι το Πρίνστον και η Πάβια (Ιταλία). Δεύτερον, υπάρχει η γλωσσική και εθιμική συνάφεια - συνέχεια μεταξύ των αρχαίων προγόνων μας και των σημερινών Ελλήνων. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να αλλοιώσουν την ελληνική γλώσσα, υπάρχει αναμφισβήτητη ριζική και ετυμολογική σύνδεση μεταξύ των λημμάτων της αρχαίας και της νέας ελληνικής γλώσσας - είναι διαπιστωμένο από κορυφαίους γλωσσολόγους ανά τον κόσμο. Επίσης, υπάρχουν (κυρίως στην επαρχία) πολλά παραδοσιακά έθιμα στον λαό μας, που καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Εάν έχεις γαλουχηθεί από τον Φαλμεράυερ, θα πρέπει να γνωρίζεις και την ιστορική στροφή που έκανε εντός ολίγων ετών, εξ'αιτίας εξωγενών παραγόντων (συσχετισμοί μεγάλων δυνάμεων..). Ψάξ'το λίγο...

Σχετικά με το τρίτο σκέλος αυτού του κειμένου, με βρίσκεις σύμφωνο (όσον αφορά στην κοινωνική και πολιτική κατάπτωση). Ωστόσο, να είσαι σίγουρος πως η λύση δεν βρίσκεται στα "ελεύθερα" κινήματα τύπου Stop στα διόδια, ούτε στις πρωτοβουλίες που έχουν υφαρπαγμένη και καπελωμένη την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό τους από κάποιους "επαναστάτες". Η πραγματική λύση είναι να κάνουν όλοι την εσωτερική, πνευματική τους επανάσταση, ώστε να μπορούν να απεμπολίσουν τα σαθρά υλιστικά ιδεολογήματα της σημερινής εποχής. Μπορείς να αρχίσεις από το "Α" - μελετώντας κείμενα των προγόνων μας...

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ γενικώς στο ιστολόγιό σου. Είναι διάχυτη σχεδόν σε κάθε κείμενό σου, η (υγιής κατά τη γνώμη μου) αντίδρασή σου προς το σημερινό σύστημα. Ωστόσο, πιστεύω ότι οφείλεις να βλέπεις "πίσω από τις κουρτίνες"...ώστε να κατανοήσεις πλήρως την πραγματικότητα και ποιοι (και τι) κρύβεται από κάποιες (φαινομενικές) "αλήθειες". Τροφή για σκέψη..: προσπάθησε να ερευνήσεις λίγο τα αίτια της σημερινής "κρίσης" και στη συνέχεια προσπάθησε να κάνεις αντιπαραβολή με το μεγάλο "κραχ" του 1929. Αυτά για αρχή.

Γεια χαρά,
Δ.

€Lfako$ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
€Lfako$ είπε...

θα σου γράψω στα ελληνικά την απάντηση,αν και σαν μόδα μου αρέσει ιδιαιτέρως το greeklish(ας μην το σχολιάσουμε μεταξύ μας,συμφωνούμε στα προβλήματα που φέρνει,απλώς μ'αρέσει να γράφω έτσι).

χάρηκα πολύ που αυτός που μου απάντησε δεν είναι αυτός στον οποίο απευθύνομαι. αυτοί που "με κούρασαν" είναι αυτοί που δέχονται τέτοια κείμενα (όπως αυτό το οποίο σχολίασα εξ αρχής)ως πανάκεια για το ξεκάθαρο φταίξιμο τους,γιατί για πολλά πράγματα που είναι λάθος σε αυτή τη χώρα,φταίμε όλοι.

δε διαφωνώ στο θέμα των χρεών τους. διαφωνώ στο ότι αυτό είναι δικαιολογία για τη δική μας κακή οικονομική κατάσταση. συναντάται τρομακτικά συχνά το φαινόμενο αυτό,ότι εάν οι άλλοι είναι λάθος,ας είμαι κι εγώ. συνήθως η ατάκα είναι λιγότερο κόσμια,σε στυλ "αφού όλοι κλέβουν/τρέχουν/το κάνουν εγώ μαλάκας είμαι;"

εκεί είναι που ενοχλούμαι και για αυτούς γράφω.

στο δεύτερο μέρος διαφωνώ,αλλά με τα όρια της προσωπικής μου και όχι αντικειμενικής απόψεως. μπορεί να έχω ξεκάθαρα και ανοιχτά λάθος και πάλι όμως διαφωνώ.

δεν πιστεύω ότι έχουμε την παραμικρή επαφή -βιολογικά- με τους αξιοσέβαστους αρχαίους Έλληνες. τόσοι και τόσοι λαοί έχουν περάσει από τη χώρα,τόσοι και τόσοι τότε άνθρωποι έφυγαν από εδώ,το να υπάρχουν έστω και 10 άτομα χωρίς σλαβικές/τουρκικές/ευρωπαϊκές ρίζες μου φαίνεται σαν πιθανότητα,μικρή.

η συνέχιση όπως λες,πολιτισμικών συνηθειών μου φαίνεται κάτι που θα συνέβαινε με οποιονδήποτε κάτοικο του τόπου.

και τα δυο όμως,όσο και αν είναι αλήθειες ή όχι, δεν πρόκειται να με πείσουν στην απίστευτη υπεράνω φιγούρα που έχουν οι σύγχρονοι έλληνες(με μικρό) απέναντι σε όλους τους άλλους λαούς.

όταν διάβασα ότι οι έλληνες εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια δεν κατάφεραν τίποτα,το δέχτηκα στη στιγμή. ακόμα κι αν δεχτώ 100% τα προβλήματα που είχαμε μέσα από πολέμους και υποδουλώσεις,τα τελευταία 100 χρόνια που παγκοσμίως έχουν γίνει τεράστιες ανακαλύψεις,εφευρέσεις,καινοτομίες,χρειάζεται μαζικό θάρρος για να βάλουμε τις δικές μας(αν και με ενοχλεί αυτή η έκφραση,εγώ δεν έκανα καμία) απέναντι σε άλλων εξελιγμένων οικονομικά χωρών


κλείνοντας κι εγώ θα σου πω ότι η κρίση δεν πίστεψα ποτέ ότι είναι δικό μας φταίξιμο,θα ήταν κατόρθωμα αν καταφέρναμε να κάνουμε κάτι τόσο σημαντικό-μιλώντας πάντα σε τοπικό ορίζοντα-. πολλά από τα προβλήματά μας όμως είναι και με ενοχλεί να διαβάζω δικαιολογίες,όπως το "να πληρώσουν αυτοί την κρίση τους"

ευχαριστώ πάντως που ενδιαφέρθηκες για επικοινωνία